הטאץ' אנגלי, החיים כישראלי: האושפיזין השלישי – גרי וונדרמולן
הוא אמנם שיחק רק 30 משחקים במדי בית"ר ירושלים, אבל ההשפעה העצומה שלו גרמה לכולנו לזכור אותו, ולכם לכתוב אותו לא מעט פעמים בשביעיית האושפיזינים שלכם בדף הפייסבוק שלנו.
בשלהי עונת 1986/87, נחת בישראל שחקן אלמוני עם שם המשפחה הארוך. זה קרה כאשר בית"ר שלנו חיפשה חיזוק לחלק ההתקפי, והגיעה עד לארצות הברית, שם מצאה את החלוץ האנגלי, גרי וונדרמולן. בקבוצה ידעו שמשבצת הזר חייבת להיות בינגו ליד החלוץ הצעיר אלי אוחנה, אבל ספק אם הם שיערו לעצמם עד כמה החיבור ביניהם יהיה קטלני.
מהרגע הראשון שהגיע לבית"ר, הוא לא ראה דבר פרט לרשת ובישולים. המשחק הגדול שבהם היה ללא ספק מול מכבי חיפה. יתרון מוקדם של הירוקים מהכרמל לא הרתיע את החבורה בתכלת, שהמשיכה להשתלט על המשחק, וראתה מוונדרמולן צמד שערים יפהפה, כשהשני נחשב ככמעט בלתי אפשרי מבחינה מדעית. ניסים קיוויתי תיאר אותו בחילוף שלו כ"גיבור של המשחק".
הוא נקרא בפי האוהדים "וונדר וומן", על מנת שיהיה קל להתמודד עם השם הלא פשוט, בחר את הסיפרה 4, ועלה למגרש כמו מלוע של תותח. זאת היתה עונה שבה הכל התחבר, הקבוצה רצה ללא עצירות, השאירה אבק לליגה, לקחה את האליפות הראשונה בתולדותינו, וסיימה עם 15 נקודות הפרש מסגניתה. את הקבוצה אימן כמובן דרור קשטן האגדי.
ההגעה לישראל השתלמה לוונדרמולן גם מהבחינה האישית, שכן פה הוא פגש את אשתו, שאותו, אגב, הכיר לו אבי כהן הירושלמי. השחקנים סיפרו על חבר טוב בחדר ההלבשה, ונדמה כי וונדרמולן הצליח להיחקק בדורות של ההיסטוריה שלנו. היידה גרי!
אנחנו שמחים להזכיר לכם את שני האושפיזינים הראשונים שלנו, הראשון שהגיע לביקור היה שלמה שירזי והשני שהיה שאול "המלך" מזרחי.