רגע קטן בהיסטוריה: תרומפלדור והאריה – ואיך זה קשור לבית"ר?
בית"ר ירושלים היא ללא ספק מעצמה בפני עצמה, ותרמה רבות מאוד להאדרת השם של תנועת בית"ר, אך עוד לפני הקמתה, השם בית"ר עורר גאווה גדולה, בעיקר בגלל הרוח האדירה שהשאיר מייסדה. יוסף תרומפלדור האגדי, לוחם מהולל ומנהיג, אשר העם היהודי חייב לו רבות על תרומתו.
השבוע צוין 100 שנים לפטירתו ועל כן, חשנו חובה לכתוב מספר מילים על האיש אשר בית"ר היא כמובן ראשי התיבות של ברית יוסף תרומפלדור.
הוא נולד בפולין, בן לרב אשר מצא את עצמו כחלק מהצבא הרוסי. אגב, תרומפלדור היה צמחוני ואף לא האמין במלחמות, אך מאוחר יותר, ובעקבות המאורעות שקרו לעם היהודי, שינה את דרכו והחל להילחם למען העם היהודי. לאחר שירות ארוך בצבא הרוסי, בו איבד גם את ידו, תרומפלדור החליט לעלות לישראל ב-1912, כדי ליישב את הארץ.
הוא עבר אינספור מקומות, וברובם השאיר את חותמו. גם לאחר גלות במצרים בעקבות מלחמת העולם הראשונה, הוא לא ויתר והמשיך קדימה על מנת ליישב את הארץ. ב-1916 חבר לזאב ז'בוטינסקי, דוד בן גוריון, יצחק בן צבי ופנחס רוטנברג על מנת להקים גדוד יהודי שידאג ליהודים בארץ ישראל.
סיפור גבורתו של תרומפלדור כולל עוד עשרות קרבות ורגעים מרגשים והירואיים, במלחמתו למען העם היהודי, שללא ספק הפכו אותו לגיבור לאומי ואותנו לחלק ממורשתו. הוא נפטר לאחר קרב עיקש, בו נפצע כשהגן על אחת מבנות היישוב אשר סבלה מהאויב הערבי שהגיע אל פתחי תל חי. לפני מותו, על פי העדויות, אמר את המשפט האלמותי "טוב למות בעד ארצנו".
ישנה נקודה אחת קטנה ומעניינת אשר לא ידועה לכל. הדעה הרווחת היא שמוטיב האריה שדבוק אל בית"ר ירושלים, לקוח דווקא משער האריות וכן סמל העיר ירושלים. אלא שהמקורות של השימוש בזה הם בכלל עקב כך שהחיה היתה מזוהה עם תרומפלדור בשיחותיו עם חניכי התנועה וכן עם לוחמי הישוב היהודי בתל חי. גם האנדרטה שהוקמה לזכר הרוגי הקרב, במרכזה אריה, נקראת האריה השואג.