"נדחוף קדימה לשקם את מי שאפשר": שחקני בית"ר נפגשו עם חברי עמותת "אחים לחיים"

24 אפריל 2023
  • שיתוף בטוויטר
  • שיתוף בוואטסאפ
  • שיתוף בפייסבוק
מאיר, אסי וגיל הגיעו אל מתחם האימונים לספר לנו ולהקדיש את תחילת אירועי יום הזיכרון לחבריהם שנהרגו ולבחירה בחיים. אתם מוזמנים לקרוא על המפגש המרגש ועל המהות האמיתי של "בחרת בחיים"
כותב: מערכת האתר

לאחר הניצחון אמש על הפועל חדרה, ועם כניסתו הערב של יום הזיכרון הקדוש לחללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה, הגיעו הבוקר (שני) שחקני בית"ר "גשם" ירושלים למתחם האימונים בבית וגן לאימון שחרור. השחקנים, ביחד עם הצוות המקצועי, קיבלו לפני האימון הרצאה מאלפת ומרתקת מגיל גאנוניאן, אוהד הקבוצה, ויו"ר עמותת "אחים לחיים".

גיל, שהגיע בליווי ילדיו, פגש שם את מאיר אפללו ואסי מלכה, חברים ותיקים של המועדון, ששומרים על הקשר עם המועדון בכל ימות השנה. ביחד התכנסנו כולנו ושמענו את הסיפורים של הגיבורים האלה. מאיר, שפתח את השיחה, ביקש להקדיש את החלק שלו לסרן חגי ביבי, שהיה המ"פ שלו ולסגן לאונרדו ויסמן, הסמ"פ, שהיו חלק מהרובאית בגדוד צבר של חטיבת גבעתי. השניים נהרגו במהלך היתקלות עם מחבלים, שחוסלו במהלך האירוע. מאיר סיפר על הקירבה העצומה שהיתה לשניים עם הפלוגה והשאיר את הלבבות קרועים: "משפט אחד לא אשכח שחגי היה אומר כל הזמן, לפני כל יציאה לפעילות – יש שיקראו לזה פראיירים, אני קורא לזה ציונות, נתינה ואהבת הארץ".

לאחר מכן דיברנו עם גיל גאנוניאן, יו"ר "אחים לחיים". גיל, ששירת ביחידת דובדבן, חווה אירוע על גבול המטורף, סיפר לנו על הפציעה שלו ועל החיים בצל הטיפולים הקשים שעבר. תחילה ביקש להקדיש את ההרצאה שלו לסגן אלוף אייל וייס ז"ל, בן 34 במותו, שהיה מפקד יחידת דובדבן ונהרג במהלך פעילות מבצעית.

גיל סיפר על פציעתו ואמר: "היינו בפעילות מבצעית והמחבל, שהתחבא מאחורי קיר לאחר שאישתו עזרה לו, שבר את הקיר, הוציא את האקדח וירה ללוחם שלנו בעין ובגוף. הבנתי שהמחבל בתוך הבית, זרקתי שני רימונים, לקחתי את הלוחמים אחורה ובפעם השלישית הרגשתי אקדח בצוואר. מרגיש חום מטורף באזור הצוואר, ומהר דוחף את הנשק שלי לבטן שלו ושנינו יורים ביחד. אני באותה היתקלות חוטף כדור אחד, שנכנס בצוואר ויצא בעמוד השידרה מאחורה, הצלחתי לשחרר חמישה כדורים, ובפעם הנוספת הגוף שלי קרס לגמרי. הכדור עבר והשמיד את המערכת העיצבית של צד שמאל. החובש שלי זולדן עושה לי נקודת לחיצה ואני רואה את בן גיגי, לוחם שלי, עם דם על הרגליים, הייתי בטוח שזה הדם שלי, ואז ראינו אותו קורס לגמרי, והבנו שהמחבל פלט כדור שנכנס לבן גיגי לתוך הפה. הלוחם הרביעי וסרמן רץ להביא חילוץ ואמרתי לזולדן טפל בו אני בסדר.

החובש אמר לי – אם אני עוזב אותך אתה גומר. הוא לא הסכים לעזוב אותי, הגיע רופא מרדים מחדרה, נותן לבן גיגי טיפול ומתחיל להחיות אותו. אותו מחבל התחבא בסליק. מי שפינה אותי, בן גיגי מגיע טפל בו ואנחנו מובלים ביחד לבית החולים הדסה. פרופסור ריבקינד, שישיא משואה, מקבל את פנינו במקום. אירוע מתוקשר, הרמטכ"ל ושר הביטחון מגיעים, ומה שעומד לי מול העיניים זה לחזור ליחידה, אבל בפועל הגוף מסרב. הייתי עם שיתוק בצד שמאל, הייתי בניתוחים בחו"ל, ותוך כדי השיקום חשבתי מה אפשר יהיה לעשות על מנת לעזור לנפש וגם לאחרים שפגשתי בשיקום. באותו הזמן הקמנו את אחים לחיים, ומשם הבנו שאנחנו נותנים תקווה לאלפים, שהפציעה היא רק ההתחלה של החיים החדשים שלנו". אגב, גם גיל וגם בן גיגי יצאו מהאירוע בחיים ונמצאים כחלק בלתי נפרד מהעמותה הקדושה הזאת.

כיום יש בעמותה כ-1400 לוחמים עם פוסט טראומה ופציעות אשר מוצאים את עצמם במסגרת ראויה ואיכותית. גיל סיפר בהתרגשות איך נלחם לא להפוך את הנכות למקצוע, וגם על הפעילויות שהם יוצרים לדור הצעיר של העמותה. לסיום נתן את הדוגמה של יונתן לוין, פצוע אשר נמצא עם מכונת הנשמה והוא חלק בלתי נפרד מהעמותה.

"יונתן עם מכונת הנשמה ושוכב במיטה, הוא לא בהכרה אבל מדי פעם שהחברים באים, מחבקים אותו, יושבים איתו, יורדת לו דמעה מהעין. הוא אהב לטייל, אז אמרנו שנקדיש לו גם טיול סנפלינג. נסענו למערת קשת והוא ירד בסנפלינג של 40 מטר למטה. אין לנו גבול, נדחוף קדימה כמה שאפשר".

ולגבי הפעילות המבצעית? גיל חיכה בסבלנות עד שגופו איפשר לו לחזור, ובאחד המעצרים בהם היה, הגיע לבית סמוך לבית בו נפגע. הוא נעצר שם לאחר סיום הפעילות, אמר שמע ישראל והגומל, וסגר מבחינתו את המעגל.

עמותת "אחים לחיים" (ע"ר) הינה עמותה ללא כוונת רווח אשר שמה לה למטרה לעזור לחיילי צה"ל אשר נפצעו במהלך שירותם הצבאי – בפעילות מבצעית ובמלחמות ישראל.

מתוך הבנת הקשיים הקיימים בהתמודדות עם הפציעה והצרכים הרבים הנלווים אליה, הוקמה בשנת 2008 העמותה. מטרתה העיקרית של העמותה לעזור ללוחם הפצוע בתהליך השיקום שעליו לעבור, שיקום פיזי ונפשי המלווה לא אחת בהסתגלות למצבים חדשים ושונים בחייו האישיים ובחיי הסובבים אותו.

העמותה מעניקה סיוע ללוחמים ולמשפחותיהם, סיוע הכולל עזרה רפואית, ייעוץ משפטי, מלגות לימודים ותמיכה כלכלית. כמו כן, מדריכה העמותה את חבריה מול גורמי השיקום השונים.

העמותה שמה דגש רב על פעילות חברתית המסייעת בהטבת המצב הנפשי של הלוחמים. פעילות זו מפגישה בין לוחמים שונים אשר חולקים ביניהם את חוויותיהם האישיות ומסייעים איש לרעהו.